Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor honden. Het is daarom mogelijk om direct met de jonge pup op les te komen. De meeste honden komen op de leeftijd van 8 weken bij hun nieuwe eigenaar. Nadat de pup gewend is aan de nieuwe omstandigheden is hij van harte welkom op de training.

Uiteraard is de lesstof aangepast aan de geestelijke en lichamelijke capaciteiten van iedere pup. Spelenderwijs leert uw pup gehoorzamen en leggen we de basis voor zijn latere leven.

De nadruk ligt in deze groep op socialiseren. Een goede socialisatie zorgt er voor dat de pup op kan groeien tot een stabiele hond. Als een pup eenmaal goede manieren geleerd heeft, zal hij later in het dagelijks leven een zeer fijne huisgenoot en kameraad zijn.

Voor de eigenaren is het prettig dat er alle ruimte is voor het stellen van vragen. Want er komt heel wat bij kijken om een pup op een verantwoorde wijze groot te brengen. Wij zullen u hierbij helpen met het geven van goede adviezen en tips. Door onze moderne trainingsmethodes zult u in staat zijn om op een leuke, positieve manier met uw pup om te gaan.

Het is verstandig om na de puppyklas door te trainen. Dat kan bij ons in de Jonge Hondenklas. De nog jonge hond komt nu op een leeftijd waarop hij de grenzen gaat verkennen, de zogenaamde puberteit. Er zal vanwege deze levensfase veel nadruk liggen op het aanleren van de huisregels, waarbij de geleiders geleerd wordt om op een rustige, duidelijke manier sturing te geven aan het gedrag van de hond. Daarnaast worden de inmiddels geleerde oefeningen uit de puppyklas verfijnd en er worden nieuwe oefeningen aangeboden.

Naast een aantal basis gehoorzaamheidsoefeningen als zitten, liggen, wandelen zonder trekken en komen op bevel wordt er ook aandacht besteed aan spelletjes om te zorgen dat de honden voldoende geestelijke uitdaging krijgen. Het is bewezen dat dit het welzijn van honden zeer ten goede komt.

Natuurlijk ontbreken oefeningen als borstelen, afdrogen en medicijn ingeven niet om te zorgen dat de hond zijn leven lang makkelijk verzorgd kan worden.

Kortom de cursusinhoud geeft veel uitdaging en zorgt voor en hondenleven lang plezier!

gehoorzaamheidscursus bij hobbydogs

Als u voor het eerst met een volwassen hond gaat trainen, komt u in de A-klas. Het kan zijn dat u nog niet eerder heeft getraind, omdat u de hond op latere leeftijd heeft gekregen. Ook kan het zijn dat er zich nu problemen voordoen in de dagelijkse omgang met de hond. Hierbij zult u alle hulp van de instructeur en goede begeleiding krijgen.

Het scheppen en het onderhouden van een band met uw hond is tijdens de lessen een belangrijk onderdeel. Daarnaast ligt de nadruk op oefeningen die in de dagelijkse omgang met de hond heel nuttig zijn. Er wordt voorzichtig een begin gemaakt aan een aantal trainingsoefeningen voor de vervolgcursus, de B-klas.

Deze cursus sluit naadloos aan op de Jonge Hondenklas en de A-klas. De opvoeding wordt geperfectioneerd en er wordt een begin gemaakt aan een aantal trainingsoefeningen. De springplank dus naar de vervolgcursussen. In de B-cursus verschuift het accent wat meer van opvoeden naar trainen. U heeft inmiddels een echte HOBBY DOG dus …

Er wordt een begin gemaakt aan het vol attentie naast de geleider volgen van de hond. Er wordt van de hond verwacht dat hij aan het eind van de cursus even kan blijven terwijl hij ligt of zit. Ook het vooruit sturen zal voor het eerst getraind worden. De hond leert hierbij in een rechte lijn weggezonden te worden van de geleider. Een handige oefening als er in de toekomst flyball, drijfbal, behendigheid of bij voorbeeld jachttraining beoefend zal worden!

Voor wie de smaak te pakken heeft worden er vervolgcursussen verzorgd. Net zo ver als u wilt gaan, zelfs tot G&G 3 niveau!

Degenen die in deze groep trainen hebben dus overduidelijk de smaak te pakken. Op een opbouwende en motiverende manier trainen we verder op wat de hond reeds geleerd heeft.

De C-cursus is een goede opstap richting de landelijke gehoorzaamheidsexamens. Aan het eind van de trainingsperiode kan iedere deelnemer tijdens het examen laten zien wat er de afgelopen periode geleerd is. Uiteraard wordt er naast het examenprogramma veel extra’s aangeboden om het leuk en gevarieerd te houden voor zowel geleider als hond! Denk hierbij aan oefeningen als los volgen, apporteren, sorteren op geur en zoeken.

Het is voor geleider en hond iedere keer weer leuk om de behaalde resultaten te laten zien en met nieuwe uitdagingen aan de slag te gaan.

In deze klas zijn de echte professors in de gehoorzaamheidskunde te vinden. De combinaties worden opgeleid tot het landelijke G&G niveau. De uitgebreide opdrachten en moeilijke oefeningen dagen baas en hond uit. Ook nu weer zorgt de variatie in de training dat de honden geestelijk wakker blijven.

De instructeur is een coach geworden van iedere combinatie.

De positieve trainingsmethode zorgt er voor dat de honden tot op hoge leeftijd vol enthousiasme blijven werken voor hun baas. En dat wil toch iedere hondenbezitter!

Er zijn zeer veel trainingsgroepen die jachthondentrainingen verzorgen. Doorgaans zijn dit cursussen die alleen in het voorjaar en de zomer gegeven worden. Daarna begint het proevenseizoen en vervolgens is het jachtseizoen geopend. Vandaar dat wij er voor hebben gekozen om een jachthondencursus aan te bieden vanaf eind november tot en met februari.

Deze cursus is bedoeld voor jachthondeneigenaren met apporterende rassen, maar ook de zogenaamde niet-apporteren jachthondenrassen en zelfs voor niet-jachthonden.

De cursus leidt op tot een goed C-niveau, maar er zullen veel meer facetten van de jacht getraind en behandeld worden. Ook de B-examenonderdelen worden al doorgenomen en getraind.

Er wordt op diverse locaties getraind, zodat de honden wennen aan het werken in verschillend terrein en onder verschillende omstandigheden.

Hoogtepunt van de cursus is ieder jaar weer de speciale Kerstles, waarbij er naast alle lekkernijen, de koffie en glühwein ook workingtest-achtige proeven afgelegd worden. Vooraf weten de deelnemers uiteraard niet wat hen te wachten staat.

Het samenspel tussen geleider en hond is telkens weer een genot om te zien!

Jachthonden training bij hobbydogs in apeldoorn

Jachthondencursus € 25,- (theorieles, 10 lessen en proef)

Het werken met de clicker is net als onze basismethode een positieve trainingsmethode.

Voor degene die òòk kennis wil maken met deze werkwijze en voor degene die al meer ervaren is met de clicker organiseert st. “Hobby Dogs” diverse malen per jaar de clickercursus.

Allereerst wordt er veel aandacht aan de theorie van clickertraining besteed. Leren hoe leerprincipes bij honden werken is belangrijk.

De hond wordt geconditioneerd (geprogrammeerd) op het geluid van de clicker, zodat dit als prettig ervaren wordt. De hond wil hierdoor een click ‘verdienen’. Door goed gedrag, hetzij op commando, hetzij door toevallig gewenst gedrag te vertonen, kan de hond een click verdienen.

Na de gewenningsperiode gaan we daadwerkelijk aan de slag met de clicker. Trainingsoefeningen, oefeningen voor de dagelijkse omgang, maar ook bijzondere kunstjes worden aangeleerd met behulp van de clicker. Er wordt zelfs geleerd om ongewenst gedrag te voorkomen door de clickermethode.

Naast de hondvriendelijkheid heeft de clickermethode als voordeel dat honden heel geconcentreerd gaan werken. Natuurlijk heeft deze methode behalve vele voordelen ook wat nadelen. Tijdens de cursus zal hier aandacht aan besteed worden om gezamenlijk te zoeken naar oplossingen hiervoor.

Iedereen van 15 jaar of ouder is van harte welkom op deze cursus. Honden kunnen vanaf de leeftijd van 8 weken al meedoen.

De lessen zijn heel individueel van opzet. Daardoor kunnen zowel beginnende als ervaren hondengeleiders deelnemen aan deze clickertraining. Het biedt een unieke kans om te ontdekken of deze methode iets voor u en uw hond is. Iedere combinatie zal op eigen niveau leuke uitdagingen voorgeschoteld krijgen en ervaren hondengeleiders zullen uitgedaagd worden tot hondse hoogstandjes!

De clickercursus maak(t) het onmogelijke mogelijk …

clicker cursus bij hobbydogs
Clickercursus € 25,- incl. clicker (3 lesavonden)

Wilt u naast de gehoorzaamheidstraining meer met uw hond doen dan is er de mogelijkheid om flyball te trainen.
De term flyball, letterlijk vertaalt ‘vliegende bal’, geeft al aan dat er met (tennis)ballen wordt gewerkt. Het is dan ook dè sport voor balgekke honden en actieve bazen.

Wat is flyball?
Bij flyball wordt de hond geleerd wordt om, zelfstandig, een baan van vier hindernissen te nemen, vervolgens het flyballapparaat te bedienen waardoor de hond een bal bemachtigd Met deze bal dient de hond de vier hindernissen terug te nemen naar zijn geleider toe.
Uiteindelijk kan deze sport in teamverband getraind worden.

Welke eisen worden er gesteld aan de hond en baas
De hond moet minimaal 1 jaar oud zijn (grote rassen anderhalf jaar), sociaal zijn naar soortgenoten en een zekere mate van gehoorzaamheid hebben. Vooral komen op bevel en loslaten op commando zijn belangrijke commando’s. Een goede lichamelijke conditie is heel belangrijk. Dit geldt voor de baas, maar vooral voor de hond. In principe kan iedere hond van elk ras of kruising van klein tot groot flyball aangeleerd worden.

Wat heb je nodig bij Flyball
Een halsband, riem en een tuig zijn nodig tijdens de flyballtraining. En voor de geleider makkelijk zittende kleding en schoeisel met goed profiel.

Bent u enthousiast geworden kom dan eens kijken bij onze training. Wij bieden u de mogelijkheid om 1 les vrijblijvend mee te trainen Zo kunt u ervaren of dit iets voor u is.

Flyballcursus € Op aanvraag strippenkaart van 10 lessen

Voor wie naast de gehoorzaamheidstraining nog meer wil of voor wie niet door wil trainen in de gehoorzaamheid, maar wel op een leuke, ontspannen manier bezig wil blijven met de hond is er de recreantentraining. Iedere les zal er een ander onderwerp centraal staan. De ene keer wordt er een nieuwe hondensport in theorie en praktijk behandeld, een volgende keer worden er teamspelletjes gedaan. Ook suggesties uit de groep zijn altijd welkom.

Het is iedere keer weer een verrassing welke didactisch verantwoorde opdrachten de honden (en geleiders) moeten uitvoeren. Rondom feestdagen als Kerst en Pasen worden er extra feestelijke lessen verzorgd.

Het is leuk om te zien hoe het enthousiasme van de geleiders tijdens het recreëren overslaat op de honden!

HPIM3745

Recreantencursus Prijs afhankelijk van de duur van het seizoen

Speuren is in de hondenwereld een begrip dat aangeeft dat er gezocht moet worden naar …

Waarnaar gezocht moet worden en op welke wijze hangt af van de discipline. Er kan gezocht worden naar vermiste personen, naar verdachten, naar voorwerpen of bij voorbeeld naar aangereden wild.

Uiteraard gaat er een gedegen opleiding aan vooraf, voordat een hond inzetbaar is.

Onze speurcursus is een zeer uigebreide cursus die al veel enthousiaste speurgeleiders en speurhonden heeft voortgebracht.

Interessante theoretische informatie die nuttig is bij de speurtraining, gebruik van het trainingsmateriaal en handige tips van professionals worden behandeld. Ook verschillende manieren van aanleren van speuren, verschillende wijze van speuren uit de diverse hondensporten en het uitzetten van sporen komen aan bod.

Er zal op verschillende locaties getraind worden. Hierdoor wennen de honden aan het werken op verschillende soorten ondergrond.

Iedere hond heeft een goede neus en kan leren zoeken. De ene hond heeft er echter meer plezier in om zijn neus ook daadwerkelijk te gebruiken dan de ander. Het ene hondenlichaam is ook beter uitgerust voor het speuren dan het andere. Honden met korte snuiten zijn namelijk eerder buiten adem. Toch kunnen ze op hun eigen niveau en tempo heel goed leren zoeken.

Met jonge pups kan al een begin gemaakt worden aan de speurtraining. Ook op oudere leeftijd kan men beginnen aan de training. Het zal doorgaans wel meer tijd in beslag nemen voor een wat oudere  hond door heeft wat er van hem verlangd wordt.

Speuren is een ideale sport voor honden die fysiek niet te zwaar belast mogen worden vanwege lichamelijke beperkingen.

Speuren is voor veel honden een echte hobby. Gun uw hond deze hobby bij “Hobby Dogs”!

Speurcursus € 22.50 (3 ochtenden)

Speurneuzen gezocht …

Angst is normaal en is een levensreddend gegeven, ook bij honden.

Zou een hond geen angst kennen dan zou hij binnen korte tijd

verongelukken. Hij moet gevaarlijke situaties kunnen herkennen en

onderscheid maken tussen verschillende vormen van angst.

Angst kan echter ook abnormale vormen aannemen. De hond herstelt niet meer van de schrik. Sterker nog, de angst neemt alleen maar toe. Angst bij honden kan aangeleerd zijn. Vaak heeft de baas onbedoeld zelf het angst-

gedrag in de hand gewerkt. Iets dat aangeleerd is kan doorgaans ook weer afgeleerd worden. Onze  vuurwerkcursus kan daar heel nuttig voor zijn.

Vooral voor pups en jonge honden is deze training heel belangrijk. Deze honden staan nog blanco tegenover nieuwe indrukken en zullen door een goede begeleiding geen angst ontwikkelen voor knallen en bij voorbeeld onweer.

Ook is deze cursus nuttig voor honden die angstig reageren op vuurwerk, onweer en andere harde geluiden. Veel honden zijn hier zo gevoelig voor dat ze zelfs in paniek raken. Bij deze honden is het belangrijk om te zorgen dat de hond niet in blinde paniek wegrent, maar dat de situatie hanteerbaar wordt.

De training bestaat uit twee lessen van een uur. Per combinatie wordt bekeken wat de beste methode is om de hond te leren de knallen te negeren. De geleider wordt hierbij optimaal begeleid.

Het is belangrijk dat hondeneigenaren weten hoe ze op angst van honden moeten reageren. In de cursus wordt hier veel aandacht aan besteed. Er zal veel theoretische achtergrond informatie verschaft worden, zodat bazen hun honden beter begrijpen. Daarnaast zullen de honden bekend gemaakt worden met rare geluiden, knallen tot heus vuurwerk aan toe. Uiteraard zit er een gedegen opbouw in deze gewenningstraining.

Gedurende de lessen zullen heel veel ‘tips en tricks’ de revue passeren.

Na het doorlopen van onze vuurwerktraining wensen we iedereen alvast een hondvriendelijke jaarwisseling!

 

Een knaller van een cursus!

Vuurwerkcursus € Op aanvraag (2 lessen)